Skoči na vsebino

Fakulteta za šport

Konferenca SI Predsedstva Svetu EU "Vseživljenjska telesna dejavnost"

Bled

V okviru slovenskega Predsedstva Svetu EU bo 24. 9. 2021 v Rikli Balance hotelu na Bledu potekala mednarodna konferenca z naslovom Vseživljenjska telesna dejavnost.

Prednostna tema konference bo vseživljenjska telesna dejavnost, tudi v luči pandemije COVID-19. Namen konference je spodbujanje oblikovanja programov vseživljenjske telesne dejavnosti in usmerjanje pozornosti na sisteme za spremljanje telesne zmogljivosti. Program vključuje razprave o izzivih telesne (ne)dejavnosti, vseživljenjski udeležbi v športu, rekreaciji in vadbi, pa tudi o tem, zakaj bi morala Evropa spremljati telesno zmogljivost, spodbujati medsektorsko sodelovanje in kakšna je vloga medijev pri spodbujanju telesne dejavnosti.

Konference se bodo udeležili številni domači in mednarodno priznani strokovnjaki s področja splošne telesne dejavnosti, predstavniki Evropske komisije, športnega gibanja, generalni direktorji EU za šport in druga zainteresirana javnost. Delovni jezik konference je angleščina. Pogoj za udeležbo na konferenci je dokazilo o PCT.

Na dogodek se prijavite tako, da do 10. 9. 2021 izpolnite prijavnico, ki je dostopna na naslednji povezavi.

Osnutek dnevnega reda konference: Dnevni red

Za vsa morebitna vprašanja v zvezi s konferenco pišite na: